top of page

FOTOGRAAF IN DE KIJKER: Boudoir fotografe Sarah De Deken


Maak kennis met "fotograaf van de Liefde" Sarah de Deken (31) in 6 punten.


1. IK BEN...

Interieurvormgever van opleiding, een perfectionist, zomertype, introvert, planner, dierenliefhebber & dogmom, creatief, probleemoplossend, empathisch, zorgzaam en verslaafd aan chocolade.


2. IK HOU VAN...

Genieten in't zonneke, laaaange badjes nemen met een goei boek, citytripkes, bernadetjes breien en uiteraard fotograferen.


Sarah de deken
Boudoir fotografie

3. WAAROM BEN JE BOUDOIR FOTOGRAAF GEWORDEN?

Door er zelf één te ervaren! Zoals ongetwijfeld elke vrouw heb ik wel enkele onzekerheden, waaronder mijn vitiligo. Dat is een auto-immuunziekte waardoor ik witte pigmentvlekken heb over mijn lichaam, een 'imperfectie' die ik liever niet zou hebben. Het loslaten van die onzekerheden tijdens het shootmoment en dan ook de impact van de beelden achteraf hakten er zo hard in bij mij, op een positieve manier! Ik kreeg een soort bevestiging die ik miste, van mezelf. Mensen kunnen je wel zeggen dat je mooi bent of ergens niet onzeker over hoeft te zijn, maar dat knopje in je hoofd kan uiteindelijk alleen jijzelf omdraaien. Awel, en dat wil ik door middel van zo'n ervaring schenken aan vrouwen!


4. IS EEN BOUDOIR FOTOSHOOT INTENSIEF OM AAN DEEL TE NEMEN?

Je kan het wel zien als een kleine workout, ja. Bepaalde poses vergen wel wat kracht en uithouding maar no stress, wanneer nodig pauzeren we even of wisselen we van positie. Enkele dagen stijfheid achteraf zijn perfect mogelijk


5. MOET DE KLANT HIERVOOR ZELF LINGERIE VOORZIEN?

Eigen stuks meenemen mag zéker, dat kan een shoot heel persoonlijk maken. Maar ik heb ook een client closet ter beschikking in verschillende maten. Deze mag de klant vrij gebruiken.
6. WAT ZIJN VOLGENS JOU DE STERKTES VAN EEN BOUDOIR FOTOSHOOT?

* Het is een vorm van persoonlijke expressie. Jouw verhaal op beeld en ook wel op een emotionele geladen manier.

* Het kan dienen als leuke verrassing voor je partner, wat de band kan versterken.

* Je staat in je kracht en krijgt een échte boost door jezelf eens op een andere manier te bekijken.

* Het zijn niet enkel kunstzinnige beelden, maar ze leggen ook de schoonheid van het menselijk lichaam vast in al zijn vormen, ongeacht de leeftijd en inclusief imperfecties.Portfolio van Sarah 

FOTO'S: SARAH DE DEKENComments


bottom of page