Dit project begon met het toiletje dat net betegeld was en dat deze zo kil aanvoelde, volgens de klant. Een moderne nieuwbouw woning heeft vaak als basis het wit-zwart-contrast. Het is deze basis waarop je verder zal bouwen en rekening houdend met je eigen wensen en interieur smaak om er een warm en huiselijke thuis van te maken.
De enige "kleur" in huis waren toen de stoelen, deze waren NUDE. (en de verse bloemen op het aanrecht ;)
Met deze kleur gingen we verder. Met een stoel ging de klant naar een gespecialiseerde verfwinkel om een gelijkaardig verfkeur aan te kopen. De zwarte glans visgraad tegels werden ineens veel zachter door het zachte nude.
Ook de maatkast in de inkom kreeg deze kleur nadien. Deze ruimte was niet zo groot en het melkglas van de voordeur zorgde ervoor dat we niet aan lichtinval mochten verliezen door een verkeerde (of donkere) kleurkeuze te nemen voor deze ruimte.
Na een locatie bezoek gingen we shoppen. We stippelden een route uit. Met op het einde van de lus terug aan te komen bij de woning. De gekochte materialen werden ineens op de juiste plek gestyleerd. Wat kocht de klant dan net? Enkel waar zij zich goed bij voelde, naar haar eigen voorziene budget. Was telkens OF en OF waaruit zij kiezen kon.
Uit het gesprek met de klant kwamen verschillende zaken naar voor...
Een vers boeket voor op het keukenaanrecht kocht ze meer dan maandelijks, maar helaas was er niet de tijd om deze goed te verzorgen en bleven deze al eens te lang staan of op vuil water. Zijde bloemen zijn hier de perfecte oplossing! We vulden een vaas met zijde bloemen in de eerste interieurwinkel.
Het was toen lente en de klant wilde wel een kleurtje in huis. Kussens, plaids, placemats, tafellaken, kaarsen, bedlinnen,... zijn intereur accessoires die je makkelijk veranderd per seizoen! Zo heb je steeds een ander kleurpallet in je huis! Je budget bepaald zelf of deze van Ikea, Action, Maison Du Monde of Zara home zijn.
Dé dressoir. Was voor de klant een moeilijker item om tot zijn recht te laten komen. Er lagen snel spullen op te slingeren of het had de functie om de knutselwerkjes van de dochter op te bewaren. Een dressoir is nog steeds een klassieker in vele Vlaamse huizen. Zelfs bij de moderne woningen. Maar je hebt natuurlijk ook op opbergmeubels nodig. Op een dressoir is het belangrijk dat je met niveau verschillen gaat werken. Dan haal je de horizontale lijn eruit en vul je de muur erachter op. Denk aan: tafellamp, kaarsen, lijsten/kaders, muziekbox, boeken, magazines, planten,...
Accentmuur: Om de gekende accentmuur niet toe te passen zijn we gestopt achter de eethoek met de nude verf. De open ruimte deel je nu op: eethouk vs zithoek. Niet in volume of ruimte, maar puur voor het oog en gevoel.
Er was nog 1 kil hoekje en dat was links van de TV. We kochten hier spullen om een hoekje te creëren. Om een koffie te drinken of magazine te lezen. De roterende zetel maakt dat er altijd contact is met heel de ruimte. De aanwezige planten zorgen dan weer mee voor de sfeer.
De tegels in de keuken was een keuze dat foto's van stalen is beslist. Een beige ondertoon zwakt ook hier het zwarte van de keuken af. En geeft een warmere uitstraling in een moderne keuken.
In de keuken waren de 3 lichtpunten boven het eiland nog niet afgewekt. Hier was ook twijfel van de klant.
Boven de tafel waren al enkele pendels en in de woonkamer zwarte spots.
Om rust te creëren stelde ik voor om de spots bij te bestellen die in de woonkamer reeds aanwezig waren. Werk je hier ook met pendels neem je het zicht van de keuken weg en vragen de pendels om aandacht.
De wandplank met kader kochten we nog om deze muur te doorbreken.
Ideale plek om geboorte- & verjaardags kaartjes aan toe te voegen.
Nuttige tips? Laat het ons weten onderaan de post.
Creatieve groeten,
ILKA
Comments